Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2011 10:08 - Елитарната идеология е гибелен капан за народите
Автор: narrep Категория: Политика   
Прочетен: 1237 Коментари: 0 Гласове:
1



Масовата религия е опиум за народа. Езотеричните религии са опим за определена група хора.
В древността чрез лъжите на религията жреците манипулирали не само народа, но и светската аристокрация. Например египетските жреци усмели да покорят на духовната си власт дори фараоните и сложили светската власт под свой контрол.
Днес сред буржоазията се ширят подобни учения подчиняващи я на интересите на група шарлатани. Масонството е едно от главните. Систена от степени на вътрешна духовна власт и "посветеност". Тайни "знания" с които се мамят по-нискостоящите да служат на по-горната степен "посветени". Всъщност посвещават се в по-горна степен само достатъчно монумулируемите или безкруполни хора които ще служат на с-мата и тайните духовни господари - Тайното правителство(нарищано още Синедрион) на масоните.
Пример как масоните били манипулирани от хитър шарлатанин използвал нездравия им интерес към окултното е Жозев Балзамо. Той използвал химичен трик да позлати железен пирон(в разтвор на златна сол) и ги лъжел че го превръща в злато с алхимия.
Подобни измами били и другите му номера. Окултизмът е удоно поле за измамниците и там се шири шарлатансвото.
Целта на масонството е да се манипулират богатите и блиятелни хора и да се използват да служат на интересите на група хитреци. Така дори националната буржоазия може да бъде накарана да работи срещу собствените си интереси в полза на чужди.
Това улеснява империализма и концетрацията на капитала в световен мащаб. С други думи масонството ускорява този процес и също подчиняването на капиталистите на по-едрите капиталисти.
По-тези причини масонството и сродните му движения са естествен закономерен продукт на капиталистическата система.


Масони, илюминати и други идеологии, които разпространяват и налагат "морала на господари"(по Ницше) сред управляващите, напрактика обръщат тези хора срещу народите си, срещу държавите си и ги карат да работят в ущръб на обществото. така те погубват собсвените си страни и народи в интерес на други разбира се. Така погубват и себе си заедно със страните си.
Ако управлението или част от обществото се е обърнала срещу останалите заблудена от измами са превъзходство и т.н. тя го унищожава рано или късно. Всички цивилизации са били погубени първо от нарастването на експлоатацията и изтощаването на народните сили, а външните сили само са се възползвали от слабостта.
На практика масоните работят в полза на своите централи - Лондон и САЩ впоследствие. Илюминатите са били създадени от германците срещу масоните, но вършат същата разрушителна дейност. На практика илюминатите унищожиха комунизма, тъй като комунистическото движение бе поразено от илюминатската зараза.
Тези учения са зараза, те покваряват и унищожават. Те са създадени от определени групи и държави с цел завладяване на света като тласкат по гибелен път останалите(тоест света).
Това е тайното оръжие на империализма.

Тук трябва да причислим и разните макиавелянски и ницшециански учения. Политическата дейност на подобни школи докарава до падние и гибел, народа и страната си, като  често завършва и  със  падение на самите управляващи. Например Римската империя е разядена от и погубена от подобна политика.
България също вече може да служи за пример: "Не правете така."

Разбира се, ако управляващите са дорасли интелектуално да разберат капана на самоунижителната политика, не биха я следвали. Но историята показва, че това е изключение и обикновено не е по силите им.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: narrep
Категория: Други
Прочетен: 197402
Постинги: 96
Коментари: 0
Гласове: 72
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930