Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2011 09:03 - Кого обслужва тюркската хипотеза
Автор: narrep Категория: История   
Прочетен: 1790 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 28.03.2011 09:15


Тюркската хипотеза за прабългарите е изфабрикувана за пурви път от германски историци по времето на Турската империя. Ясно е че потурчването на прабългарите обслужвало интересите на колониалните сили съюсници на Османската империя.
Русия обаче изненадващо добре приема и развива тюркската хипотеза. За панславизма, който облужва руския империализъм и цели обезличаване на славянските народи и тяхната асимилация от Русия, тюркскта хипотеза е добри дошла.
Видите ли, вие не сте българи. Българите са били турци, а вие сте славяни, сиреч руснаци.
Тюркофилската хипотеза изфабрикува и "доказателства"
Ето как един български текст се превръща от ловките манипулатори в "прабългарски":
http://narrep.blog.bg/history/2011/03/17/prabylgarskiiat-ezik-e-bil-mnogo-blizyk-do-slavianskiia-boji.709534

Такава е историята и с другите "тюркски" текстове. Например за Силистренските надписи има сведения че са разчетени на гръцки, а не са "прабългарски". Така те са толкова турски колкото и именника. Подобна е историята и с инвентарните надписи.
Тюркофилската хипотеза потурчва и титли от славянски и ирански прозход. Така се потурчват боил(военен, военачалник), багаин и багатур(т.е. богати от различен клас - богатите служели в тежката конница нещо като рицарите.) и т.н.
Най-фрапиращо е превръщането на титлата княз в хан, а княз у бога става хан ювиги...

Таркан - пехотинец(буквално пълзящ, тътрещ се),  военните чинове означават офицери на пехотата. - боила таркан - командир на пехотата и т.н.
колобър - ковач, но тъй кото в стари времена ковачът бил смятан за магьосник, а получаването на желязо за магия, думата придобива значение и на магьосник - ср. руското колдун.
Военните чинове колобри вероятно означават инженерни войски. Това обяснява запазването им след покръстването.
ичиргу колобър - специалист по укрепленията (докато ичиргу боила е нещо като комендант на крепостите, първоначално са били аули с ров и вал)
багатур боил колобър - вероятно специалист или командир на бойните, метателни машини - средноверовната артилерия - балисти, катапулти и т.н.
Кана боил колобър - специалист по крепостите(?) неясно дали по превземане или по строителството им. Присъствието на думата боил(военен) в титлата показва по-скоро първото.

Общо взето тюркофилите фабрикуват от славянски и ирански думи турски. Така измислят тюрките прабългари за да обслужват чужди империалистически интереси.





Тагове:   българи,   прабългари,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: narrep
Категория: Други
Прочетен: 197396
Постинги: 96
Коментари: 0
Гласове: 72
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930