Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2011 08:47 - За Утопията на Томас Мор. "Утопия" - послание за посветени.
Автор: narrep Категория: Други   
Прочетен: 1838 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 07.04.2011 08:56


"Утопия" на Мор е интересна книга. Нищо не е такова, каквото изглежда.
Утопията то се знае несъществува, но Рафаел Хитлодей(празнословец) е реална историческа личност. Името е получено от разменените букви на Адолф Хитлер - страшния вестител на Новия Ред.
Че в привидно илюминатското произведение се крият обвинения срещу илюминатите и юдеите (утопите, утопианци,) е ясно.

Из "За военната дисциплина (на утопианците)"
Докато бях там помнеха само една скорошна война, те са били на страната на нефелогетите (нефилими - паднали ангели т.е. илюминатите) срещу алеополитаните(слепите - тоест обикновените хора) и тя е била за търговски взаимоотношения, ставало дума за големи несправедливости, които довели до бунтове и прераснали във война, в която и много от съседите били ангажирани, и разгърналите се страсти я поддържали, като не само че били разклатени някои от най-прогресиращите страни, но и много си изпатили, но в крайна сметка след серии поражения войната приключила с поробването и завземането на Алеополитания и въпреки че Утопия помагала на Нефелогетия — крайния победител, отказала и най-малка част от плячката. Но докато те доста подпомагаха приятелите си в събирането на репарациите, в случай че такива безчестия бяха направени срещу тях самите, те не биха употребили насилие и биха предпочели да пострада търговията пред мира. И то не защото считат съседите си за по-големи граждани от себе си, а защото докато съседите им търгуват със стоките си според частното право, то в Утопия, както вече казах, такова няма и всичко е за всички. Те и не търгуват с неща, които са им необходими вътре в страната, та търговските им загуби по принцип са нищожни и мислят че нищо не може да струва толкова, колкото собственият им живот и спокойствие. Ако пък някой техен гражданин бъде убит или сериозно ранен, независимо дали от властите или от частно лице, те незабавно изпращат посланици с искания виновните да бъдат експортирани в Утопия, а ако им бъде отказано незабавно обявяват война, а ако се съгласят с исканията то виновните биват осъдени в робство или на смърт.

Друго скрито обвинение е, че оковавали робите си в златни вериги - иносказание за използването на силата на парите за завладяване на другите.
Томас Мор очевидно е бил нацистки адепт, който хитро се представял за илюминат или бил внедрен сред илюминатите.
Това което знаем е че бил твърд подръжник на катоицизма и бвъпреки привидните критики към недъзите на църквата се противопоставя на реформацията в Англия, като отстоява католицизма, за което е и убит от краля реформист Хенри VIII Тюдор.
Определено не е бил илюминат, за какъвто се представя наужким.
Успял да заблудеи обаче мнозина, дори някои от своите.
Така Томазо Кампанела пише "Градът на Слънцето" като отговор на "тамплиера"(в кн. хоспиталиер) Мор, в която защитава и изтъква предимствата на нацистки тип общество основано на евгениката. Явно нацисткия адепт Кампанела влиза в задочен спор с нацисткия адепт под прикритие на илюминат Томас Мор.





Тагове:   утопия,   Мор,   Томас,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: narrep
Категория: Други
Прочетен: 197482
Постинги: 96
Коментари: 0
Гласове: 72
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930